Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου διεξήγαγε το καλοκαίρι του 2020, έρευνα μεταξύ ογκολογικών ασθενών, η οποία ανέδειξε τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι ασθενείς με καρκίνο κατά την επαφή τους με τις δημόσιες και ιδιωτικές δομές υγείας της χώρας μας κατά την πρώτη φάση της πανδημίας. Τα αποτελέσματα της έρευνας μπορείτε να τα βρείτε στον ειδικό ιστότοπο της ΕΛΛΟΚ για τη λοίμωξη covid-19 και τη σχέση της με τον καρκίνο https://covid19.ellok.org.

διαβάστε περισσότερα

Ο Σύλλογος μας χαρίζει Δύναμη.. Περίπου15 κοτσίδες θα αποσταλούν στο Άλμα Ζωής για την  κατασκευή περουκών σε γυναίκες ασθενείς με καρκίνο που βρίσκονται υπό χημειοθεραπεία.
Ευχαριστούμε πολύ όσους συμμετείχαν σε αυτή την δράση.

διαβάστε περισσότερα

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. διοργάνωσε ένα webinar (8/3/2021 και ώρα 17:00) αφιερωμένο σε όλες τις γυναίκες! 
 
H αναφορά της ΕΛΛΟΚ για την ημέρα
Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, σήμερα 8 Μαρτίου! Ημέρα αφιερωμένη στο μεγαλείο ψυχής και σθένους των γυναικών ασθενών με καρκίνο, των γυναικών Ιατρών, Διοικητικού & Νοσηλευτικού προσωπικού, Φροντιστών & Συνοδών καθώς και των μελών Συλλόγων Συνηγορίας Ασθενών.
⭐Εμείς στην Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου θα συνεχίσουμε να είμαστε πάντα και με κάθε τρόπο δίπλα σας προκειμένου να εξαλείψουμε τις ανισότητες μεταξύ των φύλων και την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, την εργασία, και όλους τους τομείς τις πολιτικής και κοινωνικής ζωής.
Υποδεχτειτε ην Ανοιξη, υποδεχτειτε το Μαρτη, με τα ομορφα Μαρτακια του συλλόγου.
Ηρθαν ξανα και τα υπεροχα αρωματικα & οικολογικα κερια μας.
Θα τα βρειτε στον Συλλογο μας, στηρίζοντας αυτους που εχουν αναγκη!

διαβάστε περισσότερα

Το Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, προβληθηκε στο Facebook του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “Άλμα Ζωής” Ν. Θεσσαλονίκης διαδικτυακό Σεμινάριο Πρόληψης με θέμα την σπουδαιότητα της σωστής Διατροφής!

διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

#IAmAndIWill : Ενημερώνουμε, Διεκδικούμε, Εμπνέουμε

 

 

Η 4η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί από τη Διεθνή Ένωση για τον Έλεγχο του Καρκίνου (U.I.C.C) ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου αποτελώντας μία ημερομηνία-ορόσημο για ολόκληρη την ογκολογική κοινότητα, τους ασθενείς και τους οικείους τους. Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου τιμάται εν μέσω μίας ιδιαίτερα σοβαρής συγκυρίας, με την παγκόσμια προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19 να είναι στο επίκεντρο.

διαβάστε περισσότερα