ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ

Στις 2 Οκτωβρίου πραγματοποιήσαμε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τον καρκίνο του προστάτη στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου. Παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, με έντονη την παρουσία του ανδρικού φύλου. Η εκδήλωση του συλλόγου μας έγινε υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Ευρυτανίας και του Δήμου Καρπενησίου(ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ).
Το κοινό του Καρπενησίου παρακολούθησε, στο Συνεδριακό Κέντρο, ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από επιστήμονες ιατρούς.. Η εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό της προέδρου του συλλόγου, κας Ανθής Μουλιανίτη, προτού στο βήμα ανέβει ο κ. Κραββαρίτης Ιωάννης, Επίκουρος Επιμελητής Β’ Ουρολόγος Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου, για να αναπτύξει το με θέμα: «Καρκίνος προστάτη, παρακολούθηση, διάγνωση, χειρουργική αντιμετώπιση». Σύγχρονη αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη», ήταν το θέμα που ανέπτυξε εν συνεχεία ο κ. Καλτσάς Σεραφείμ, Παθολόγος, Ογκολόγος, Επιμελητής Α’ Υπεύθυνος Ογκολογικής Μονάδας Νοσοκομείου Λαμίας. Ο ιατρός ανέλυσε όλες τις νεότερες μεθόδους αντιμετώπισης του καρκίνου, πού υπερτερούν και πού υπολείπονται, τις παρενέργειές τους κ.α. Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη ριζική προστατεκτομή, την ακτινοθεραπεία, την ορμονοθεραπεία, τη χημειοθεραπεία.
Ο σύλλογος μας ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Γιώργο Ζαλοκώστα, συντάκτη της εφημερίδας «Ευρυτανικά ΝΕΑ» για τη συνεχή κάλυψη των εκδηλώσεων μας.

[gdgallery_gallery id_gallery=”20″]

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *