15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ

Ο καρκίνος του προστάτη είναι η πιο συχνή κακοήθης νόσος στους άνδρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρ’ όλα αυτά, ο καρκίνος του προστάτη είναι ένας από τους καρκίνους με τις καλύτερες προγνώσεις.

Αν και κανείς δεν γνωρίζει την ακριβή αιτία του, η ιατρική έρευνα έχει αποκαλύψει αρκετούς παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσής του. Από τους επιβεβαιωμένους παράγοντες κινδύνου οι πιο σημαντικοί είναι η ηλικία, η εθνικότητα, το οικογενειακό ιστορικό, ορισμένα γονίδια και το σωματικό βάρος. Ο καρκίνος του προστάτη είναι σπάνιος στους άνδρες ηλικίας κάτω των 40 ετών. Συνήθως αρχίζει να αναπτύσσεται μετά τα 50 έτη (γι’ αυτό και συνιστάται τακτική μέτρηση του PSA στο αίμα και δακτυλική εξέταση προστάτη) και εκδηλώνεται μετά την ηλικία των 65 ετών. To PSA (ή ειδικό προστατικό αντιγόνο ή prostate specific antigen) είναι μία εξέταση αίματος που γίνεται μόνο στους άνδρες μετά την ηλικία συνήθως των 50 ετών. Η ανακάλυψη του PSA οδήγησε σε σημαντική αύξηση των διαγνώσεων τοπικά εντοπισμένου προστατικού καρκίνου.

Ο Σύλλογος Αγώνας Ζωής υπέρμαχος πάντα της πρόληψης και θέλοντας να παροτρύνει τους συμπολίτες μας να προβούν στην εξέταση που μπορεί  να σώσει τη ζωή τους  σε συνεργασία με τα μικροβιολογικά εργαστήρια της πόλης J.P. Biopathology , Ταξιάρχης Ο Πανορμίτης και Βιοπαθολογικό Εργαστήριο Σπυριδούλας Κωτσή ορίζουν την κατώτατη τιμή των 5 ευρώ για την ημέρα αυτή και ο Σύλλογος παρέχει εντελώς δωρεάν την εξέταση σε όλα τα μέλη του άνω των 50 ετών απλά προσκομίζοντας στο μικροβιολογικό της επιλογής σας το πιστοποιητικό μέλους του Συλλόγου που θα προμηθευτείτε από το γραφείο μας ή μέσω του email σας /viber κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας .

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟ Δ.Σ.

                                                                                                            

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *