ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Η επιστημονική διημερίδα της ΕΛΛΟΚ για τις Αιματολογικές Κακοήθειες «Προς μία νέα εποχή διάγνωσης και θεραπείας» ολοκληρώθηκε  με επιτυχία (23-24 Σεπτεμβρίου στη Λάρισα)

Έμπειροι επιστήμονες παρουσίασαν τις συχνότερες μορφές αιματολογικών κακοηθειών, καθώς και τις νεότερες διαθέσιμες διαγνωστικές και θεραπευτικές μεθόδους, που συμβάλλουν στην έγκυρη διάγνωση και στη βελτίωση της περίθαλψης και της ποιότητας ζωής των ασθενών.
Εστίαση δόθηκε στις ιδιαιτερότητες των αιματολογικών κακοηθειών στην παιδική και την εφηβική ηλικία, αλλά και στις πολιτικές για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των αιματολογικών κακοηθειών και τις ελλείψεις στην παρεχόμενη περίθαλψη και φροντίδα.
Στη στρογγυλή τράπεζα που πραγματοποιήθηκε στο τέλος της Διημερίδας, ασθενείς με αιματολογικές κακοήθειες μοιράστηκαν την εμπειρία τους και τόνισαν τη σημασία της υποστήριξης νεοδιαγνωσθέντων ασθενών, τόσο από ειδικούς ψυχικής υγείας, όσο και από συνασθενείς τους.
Η διημερίδα υλοποιήθηκε υπό την Αιγίδα των:Περιφέρεια Θεσσαλίας, Δήμος Λαρισαίων, Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία (ΕΑΕ), Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας «Ιπποκράτης».
Τον σύλλογο μας εκπροσώπησε η Πρόεδρος Ανθή Μουλιανίτη-Κοντοκώστα.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *